Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Zuiderziekenhuis wordt kloppend hart van nieuwe woonwijk op Zuid

Donderdag 02 maart 2017 17:46

Zuiderziekenhuis wordt kloppend hart van nieuwe woonwijk op Zuid

Een aantal weken geleden is de bouw begonnen van het Zuiderhof. Een nieuwe woonwijk in Charlois. Er was een tijd lang sprake dat het oude Zuiderziekenhuis tegen de grond zou gaan. In de nieuwste plannen blijft het gebouw behouden en worden er appartementen en lofts in gebouwd.

De nieuwe woonwijk wordt gebouwd tussen de Groene Hilledijk, Dordtsestraatweg en Valkeniersweid. Rondom het voormalige ziekenhuis komen 131 middeldure koop- en huur eengezinswoningen met een tuin. In het Zuiderziekenhuis - ‘Het Zuider’- komen 80 loft-appartementen.

OPEN Rotterdam kreeg een rondleiding van technisch directeur Marco Praagman en projectmanager Esther de Rooij van Impact Vastgoed. Inmiddels zijn zij helemaal gelukkig dat het gezichtsbepalende monumentale ziekenhuis behouden blijft.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services