Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Youssef brengt de buurt bij elkaar met zijn iftar

Youssef brengt de buurt bij elkaar met zijn iftar

Gepubliceerd: Maandag 27 mei 2019 15:11

Voor de elfde keer organiseert Youssef een buurtiftar. Hij is begonnen met het organiseren van de iftar, omdat hij zijn buren beter wilde leren kennen. En dat is gelukt. Buurtbewoners van verschillende afkomsten en leeftijden komen naar de iftar toe in Clubhuis de Branding in Crooswijk.

Youssef el Hachioui verhuisde naar Crooswijk, maar zijn buren leerde hij niet kennen. Hij vond het belangrijk hen beter te leren kennen en zette zijn eigen iftar op: “Zoals ze in het Nederlands zeggen: beter een goede buur dan een verre vriend. Islamitisch gezien is dat ook heel belangrijk. Die hecht heel veel waarde aan buren. Dankzij deze maand heb ik mijn buren beter leren kennen”.

De iftar is de maaltijd die moslims eten na zonsondergang tijdens de Ramadan maand. Youssef wil zijn iftar niet alleen maar nuttigen met andere moslims. De iftar is toegankelijk voor iedereen: “Moslims weten wel wat de Iftar inhoud. Ik wil aan deze mensen uitleggen: wat houdt de Ramadan in? Waarvoor staat deze Ramadan? Het staat ook voor saamhorigheid, liefdadigheid. Het maakt niet uit wie je bent. Er zijn meer dingen die ons verbinden.” Het publiek dat op de iftar afkomt is dan ook heel divers.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services