Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Woonreferendum tegen afbraak goedkope huurwoningen

Donderdag 23 juni 2016 17:27

Woonreferendum tegen afbraak goedkope huurwoningen

De Rotterdamse gemeente zou graag zien dat er de komende vijftien jaar ongeveer 20.000 goedkope woningen worden gesloopt, verkocht of waarvan de huurprijs flink zal stijgen. Dit staat in het voorstel voor de vaststelling van de Woonvisie.

De Woonvisie hangt nauw samen met de prioriteit Sterke stad, aantrekkelijke wijken, in de portefeuille van Wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie. De plannen gaan met name om huurwoningen van tussen de 300 en 600 euro. De afgelopen jaren zijn er al ruim 30.000 van deze woningen verdwenen. De gemeente hoopt zo meer kapitaalkrachtige mensen naar de stad te trekken.

Verschillende huurorganisaties zijn hier tegen, alsmede Rotterdammer Mochtar Ezzaki. Hij is een van de mensen die achter het ‘het Woonreferendum’ zit en voert hiermee actie tegen de plannen omtrent het vaststellen van de Woonvisie. Hij gaat verschillende wijken in Rotterdam, waaronder Ommoord, af om handtekeningen te verzamelen.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services