Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Woningbouw op Stadhuisplein draait feesthoreca de nek om

Woningbouw op Stadhuisplein draait feesthoreca de nek om

Gepubliceerd: Donderdag 07 november 2019 13:42

Het is gedaan met nachtenlang gefeest op het beruchte Stadhuisplein. D66 ging op 17 oktober 2019 akkoord met het treffen van beperkende maatregelen rondom de feestcafés op het plein. Het merendeel van de coalitiepartijen is het eens met dit controversiële wethoudersvoorstel. Na 19:00 uur moeten de deuren en ramen dicht en zijn de horecazaken verplicht het geluid binnen te houden. 

 

Sinds de bouw van nieuwe studentenwoningen zijn er meerdere klachten geweest over het geluidsoverlast van de horecazaken. Bouwwethouder Kurvers (VVD) probeert hier een oplossing op te bedenken. ‘Rust en reuring’ als ideaalbeeld brengt volgens de wethouder nieuwbouw en horecagelegenheden samen. Dat betekent minder geluid door middel van extra dikke ramen en geluidsluwe gevels. Ook feesten tot de vroege morgen zijn daarmee passé.


Juridische procedures brengen in de toekomst uitsluitsel of de horeca moet beperken of dat de studentenwoningen verdwijnen. De gemeente Rotterdam wil het nieuwe wethoudersvoorstel zo snel mogelijk laten ingaan, maar is daarbij afhankelijk van de publicatietermijn van het bestemmingsplan en het oordeel van de Raad van State. Het afronden van deze kwestie kan nog een aantal maanden duren.


Zodra het voorstel is doorgezet, zullen de cafés op het Stadhuisplein maatregelen treffen. Horecazaken zitten vast aan wettelijke geluidsnormen. Naarmate de dag vordert, loopt het geluidsniveau geleidelijk af waarna het daalt met 5 decibel na 19:00. Als horecazaken aan de geluidsnormen willen voldoen, moeten ze na dit tijdstip ramen en deuren sluiten. 


Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor de overvolle terrassen, dansfeesten en evenementen op het plein. “Dit is een onderwerp waarover de eerder aangekondigde gesprekken nu gaan” aldus Kurvers’ woordvoerster.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services