Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Witte de Withstraat verder als Beyoncé Boulevard, een goed idee?

Witte de Withstraat verder als Beyoncé Boulevard, een goed idee?

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 17:04

Gaat de Witte de Withstraat voortaan verder als de Beyoncé Boulevard? Als het aan de actiegroep De Bovengrondse ligt wel. Volgens de organisatie zijn te weinig straatnamen in Nederland vernoemd naar vrouwen.

Uit een onderzoek van De Correspondent blijkt namelijk dat van alle straatnamen die vernoemd zijn naar personen, maar 12 procent naar een vrouw is vernoemd. Daarom veranderde de actiegroep in verschillende steden de straatnamen, waaronder in Rotterdam.

Zo kregen de Beukelsdijk bij het centraal station en de Teilingerstraat in Rotterdam Noord van De Bovengrondse een vrouwvriendelijkere naam. Ook de Witte de Withstraat heeft van de actiegroep een nieuwe naam gekregen: de Beyoncé Boulevard. Wat vinden Rotterdammers van deze naamswijziging?Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services