Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Wereldpremière van nieuwe sport ‘Weightball’ in Rotterdam

Wereldpremière van nieuwe sport ‘Weightball’ in Rotterdam

Gepubliceerd: Dinsdag 15 september 2020 16:20

De Rotterdamse Archelino kon door corona een lange tijd niet naar de sportschool. Samen met vrienden bedacht hij een manier om fit te blijven. Hij deelde een video op social media, kreeg veel positieve reacties en besloot om een nieuwe sport in het leven te roepen: Weightball. De eerste officiële wedstrijd ooit, werd gehouden in en gewonnen door Rotterdam.

Weightball wordt gespeeld op een volleybalveld met een net ertussen, in teams van vijf tegen vijf. Met een zogenaamde ‘medicinebal’ tussen de zes en negen kilo, mag je drie keer overgooien en is het daarna de bedoeling dat de bal de grond van de tegenstander raakt.

De sport is nog onbekend en buiten de vier teams die Archelino met zijn vrienden opstelde, beoefent nog niemand ter wereld de sport. In Amsterdam werd de eerste proefwedstrijd gespeeld en verloren door het Rotterdamse mannenteam. Maar, de eerste officiële ‘weightball’ wedstrijd wordt gehouden in Topstportcentrum Rotterdam. Archelino stelde een damesteam en een herenteam samen vol bekende topsporters als Celeste Plak, Marhinde Verkerk en Juultje Fransen. Amsterdam versus Rotterdam was het thema van de middag en uiteraard namen zowel het Rotterdamse mannen- als het vrouwenteam de eerste officiële ‘weightballbeker’ mee naar huis.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services