Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Wat zijn oplossingen om jouw tuin rupsvrij te maken?

Wat zijn oplossingen om jouw tuin rupsvrij te maken?

Gepubliceerd: Woensdag 08 mei 2019 15:59

Er is een rupsenplaag in Nederland, waardoor bijna niks meer overblijft van de buxusstruik. Dit komt door de zogenoemde buxusrups, die de stuiken volledig ruïneert. Om dit te voorkomen, wordt een gif gebruikt, maar het gebruik blijft niet zonder gevolgen voor jonge vogeltjes.

Op sociale media wordt duidelijk dat in Rotterdam veel vogeltjes door het gif overlijden. Maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn veel verschillende biologische alternatieven om zowel de struiken te redden als de vogeltjes levend te houden.

Zo kun je de struik bijvoorbeeld besproeien met koud water of kunnen aaltjes gebruikt worden om de rupsen tegen te houden. Bekijk de video hieronder voor meer tips over het natuurlijk behoud van groen!Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services