Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Wat vinden Rotterdammers van het burkaverbod?

Wat vinden Rotterdammers van het burkaverbod?

Gepubliceerd: Woensdag 31 juli 2019 18:01

Vanaf 1 augustus gaat de wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding in, ook wel het burkaverbod genoemd. De wet betekent dat mensen een boete riskeren voor het dragen van gezichtsbedekkende kleding als burka’s, nikabs, bivakmutsen, maar ook integraalhelmen in het openbaar vervoer, de zorg, het onderwijs en in overheidsgebouwen. De boete kan oplopen tot 410 euro.

De discussie ontstaat vooral doordat instellingen verklaren niet streng te zullen handhaven op het verbod. Burgemeester Aboutaleb zegt “wet is wet, daar is geen discussie over”, maar vindt het verbod op gezichtsbedekkende kleding meer een wet die het OM zou moeten handhaven.

Wij gingen de straat op om te achterhalen wat Rotterdammers vinden van het verbod, de discussie en een eventuele oplossing.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services