Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Wat laat jij na op je sociale mediaprofielen als je komt te overlijden?

Wat laat jij na op je sociale mediaprofielen als je komt te overlijden?

Gepubliceerd: Woensdag 03 februari 2021 15:19

Stel je komt plotseling te overlijden. Wat blijft er dan van jouw leven op het internet en in je smartphone over? En wie bepaalt wat daarmee gebeurt? Daarover spreken we met Dr. Erica Witkamp van het lectoraat Zorg Om Naasten op de Hogeschool Rotterdam. Het lectoraat deed onderzoek naar hoe wij omgaan met onze ‘digitale nalatenschap’ en het onderwerp kan tot veel dilemma's zorgen.

In 2019 deed de Hogeschool Rotterdam een onderzoek op Lowlands waaruit bleek dat 74 procent van de ondervraagde bezoekers tussen de 18 en 66 jaar, de sociale mediaprofielen van overleden nabestaanden graag wil blijven bezoeken. 70 procent van de ondervraagden gaf tegelijkertijd aan dat ze willen dat hun eigen profielen na hun dood niet toegankelijk blijven. Ondertussen heeft 77 procent niets geregeld voor zijn of haar digitale nalatenschap. Erica pleit ervoor dat Rotterdammers daar meer over gaan nadenken. Dag van de Privacy
Op donderdag 28 januari was het de Dag van de Privacy. De drie filmpjes over digitale nalatenschap van de Hogeschool Rotterdam, gemaakt door Renée van den Kerkhof, zijn hier te zien.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services