Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Waarom liggen er 15.000 kilo aan aardappels op een parkeerplaats?

Waarom liggen er 15.000 kilo aan aardappels op een parkeerplaats?

Gepubliceerd: Maandag 29 juni 2020 16:40

Zero foodwaste zorgde ervoor dat overgebleven aardappels werden opgehaald, bij Marconiplein, door consumenten voor een prikkie. In totaal lag er zo’n 15.000 kilo die door iedereen meegenomen kon worden.

‘S ochtends om 10 uur kwam de boer met een vrachtwagen langs om de vier meter hoge stapel te lossen. Hierna werd alles opgebouwd en kon er worden gegraaid.

Doordat de festivals niet doorgingen en de horeca dicht moest, werd er aanzienlijk minder patat verkocht. Hierdoor is er een overschot aan aardappels en om de boeren toch nog een beetje te betalen werd deze actie opgezet.

Als je je had aangemeld en een een klein bedrag had betaald, kon je zoveel aardappels scheppen als je wilt. De een nam er een paar mee en de ander laden z’n hele auto vol.

Benieuwd naar de stapel bekijk de reportage.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services