Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Vrijwilligers van nu

Vrijwilligers van nu

Gepubliceerd: Donderdag 07 juli 2016 17:41

In ‘Vrijwilligers van nu’ gaan studenten van Hogeschool Inholland op zoek naar bijzondere Rotterdamse vrijwilligers.
 

Aflevering 4
Emily Koning zet zich al 7 jaar in voor de stichting ASVZ. 

Bij ASVZ wordt je vrijwilliger maatje voor een gehandicapt individu. ASVZ biedt haar service aan personen van jong tot oud. Als vrijwilliger bij ASVZ kan je zelf bepalen hoe je daar invulling aan geeft. Zo kunt u gaan sporten met uw maatje of gezellig naar een concert gaan.

Emily Koning komt uit Maassluis en doet al sinds haar 18e aan deze mooie vrijwilligerswerk. Ze is een inspiratie voor jonge mensen om zich ook in te zetten voor vrijwilligerswerk.Aflevering 3
Dries Poot is een vrijwilliger bij de SS Rotterdam. 

SS Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de holland amerika lijn. Met meerdere cruises over de atlantische ocean op haar naam is nu een historische attractie op haar vaste plek in Rotterdam.

Aan boord lopen er verschillende vrijwilliger shiphosts rond. Veel van hen hebben vroeger ook aan boord gevaren als passagier of als lid van de bemanning.

Dries Poot is daar een van. In deze aflevering vertelt hij zijn verhaal. Hoe hij het vroeger ervaren heeft en wat het vrijwilligerswerk tegenwoordig inhoudt. Verder krijg je een beeld van verschillende locaties aan boord.Aflevering 2
Studente Denise Haasbroek is sinds februari vrijwilligster bij Stichting Jarige Job. Voorheen woonde ze in Zeeland en heeft daar voor school een evenement georganiseerd voor de Stichting. 

Nadat ze verhuisde naar Schiedam heeft ze zich aangemeld als vaste vrijwilligster bij deze organisatie. De oprichter van Stichting Jarige Job is zo enthousiast over het feit dat Denise overtuigd is in alles wat ze doet.

Stichting Jarige Job zorgt ervoor dat kinderen die geen verjaardag kunnen vieren, vanwege een gebrek aan geld, dit toch kunnen doen. Een pakket is rond de 35 euro waard en is voorzien van alle middelen om er een feestje van te maken.

Denise gaat voornamelijk langs bij scholen om voorlichtingen te geven en houdt daarnaast de social media kanalen bij. Dit doet ze met enorm veel plezier. Ze zou hier dan ook nog een lange tijd werkzaam willen zijn als vrijwilligster.Aflevering 1
Christian Jongenotter is 28 jaar en voor hem was het altijd al een grote droom om bij de brandweer te werken. Toen hij klein was, was hij al gefascineerd door de blauwe zwaailichten en reed hij op zijn fietsje achter de brandweer aan om te kijken wat er aan de hand was.

Hij rukt gemiddeld 2 á 3 keer per week uit met vijf anderen. Het corps zelf bestaat uit ongeveer 25 man. Hij houdt van de actie en de spanning, maar doet dit vooral voor de maatschappij.

Overdag is Christian projectleider bij een vestiging in Zeeland en ’s avonds / ’s nachts kan hij worden opgeroepen om uit te rukken voor hulpverlening. Een echte held!Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services