Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Voormalig vluchteling Hasi bekijkt komst van statushouders in zijn straat van de andere kant

Voormalig vluchteling Hasi bekijkt komst van statushouders in zijn straat van de andere kant

Gepubliceerd: Donderdag 15 december 2016 17:25

Student geneeskunde Hasi Stanekzai kwam 15 jaar geleden als vluchteling uit Afghanistan naar Nederland. Inmiddels is hij helemaal gesetteld in Rotterdam, en zit nu letterlijk aan de andere kant. Nu krijgt hij vluchtelingen met een verblijfsstatus in zijn straat wonen.


Als de jonge Hasi met zijn familie eenmaal veilig voor de Taliban in Nederland zit, begint de volgende moeilijke periode. In zeven jaar woont hij namelijk in zeven verschillende Azc’s. Ondertussen is hij helemaal geïntergreerd en woont hij al een tijdje in Rotterdam.

Daar krijgt hij nu 36 statushouders tegenover zich wonen in het voormalig pand van de gemeente. Om de bewoners hier zo goed mogelijk over te informeren organiseert de gemeente een rondleiding door het pand.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services