Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Voorlopige uitslag Woonreferendum bekend: kiesdrempel niet gehaald, referendum ongeldig

Woensdag 30 november 2016 15:47

Voorlopige uitslag Woonreferendum bekend: kiesdrempel niet gehaald, referendum ongeldig

Rotterdammers mochten vandaag hun mening geven over de Woonvisie Rotterdam via het Woonreferendum. De opkomst van het Woonreferendum is 16,9% van de Rotterdamse stemgerechtigden. Hiermee is de kiesdrempel van 30% niet gehaald en is het referendum niet rechtsgeldig.72% stemt tegen de Woonvisie, 26% stemt voor, 2% heeft een blanco stem uitgebracht en 1% is ongeldig. In Rotterdam Centrum was het opkomstpercentage het hoogst met 26%. De opkomst in Hoek va Holland en Rozenburg viel tegen, slechts 10% van de stemgerechtigden kwam daar opdagen.

De ongeldigheid van het referendum heeft als gevolg dat het college haar plannen kan doorzetten. In de Woonvisie staat onder andere dat de stad meer moet bieden op woongebied voor mensen met midden tot hogere inkomens. Ook staat erin dat 20.000 sociale woningen gesloopt dienen te worden.

OPEN Rotterdam heeft de gehele dag op Snapchat, Twitter, Facebook, Instagram en via openrotterdam.nl/woonreferendum de hele dag verslag gedaan van het Woonreferendum. Kijk voor een overzicht van deze stemdag op onze social media kanalen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services