Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Voorlopig geen Thea Beckmanstraat in Rotterdam

Voorlopig geen Thea Beckmanstraat in Rotterdam

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 14:27

Een grote groep inwoners in Rotterdam vindt dat de stad te weinig vrouwennamen heeft. Daarom wilden onder andere de schrijfster van de biografie van Beckman, Vivian de Gier, en Jean-Christophe Boele dat er een straat werd vernoemd naar schrijfster Thea Beckman, bekend van het boek ‘Kruistocht in spijkerbroek’. Dit plan is nu voorlopig van de baan.

Jim Pedd, commissielid van de gebiedscommissie Centrum, laat weten contact te hebben gehad met de straatnamencommissie. Deze geeft aan dat er nu geen Thea Beckmanstraat komt, omdat er al een Wiardi Beckmanstraat is en de namen daardoor teveel op elkaar lijken. Dat zou volgens de commissie kunnen zorgen voor misverstanden bij de hulpdiensten. Wel gaan ze kijken of Thea Beckman op een andere manier in het straatbeeld verwerkt kan worden.

Bekijk hieronder een eerdere reportage die wij over dit onderwerp maakten.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services