Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Vluchtelingen houden protestmars in de binnenstad

Vluchtelingen houden protestmars in de binnenstad

Gepubliceerd: Vrijdag 17 augustus 2018 17:39

Zo’n twintig uitgeprocedeerde vluchtelingen, verenigd onder de naam Rotterdam United, voerden vrijdagmiddag actie in het centrum van de stad. De meesten van hen kunnen de komende periode geen gebruik meer maken van de bed-bad-broodregeling, aangezien die regeling op zijn eind loopt. Hierdoor komen zij op straat terecht.

De mars begon om om 14:30 bij wijkpark Het Oude Westen en eindigde bij het Centraal Onthaal Volwassenen op de Binnenrotte. Hier riepen de actievoerders verschillende leuzen om de gemeente erop te wijzen dat die met een nieuw plan voor de asielzoekers in de stad moet komen.

De protesterende vluchtelingen hopen zelf op een verblijfsvergunning. Hierdoor zijn ze niet meer afhankelijk van de gemeente. ‘Dan kunnen we alles zelf doen’, valt op een van de spandoeken te lezen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services