Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Visual poem van OPEN-docu Popsecret opener van DWDD

Visual poem van OPEN-docu Popsecret opener van DWDD

Gepubliceerd: Woensdag 12 februari 2020 18:00

De documentaire Popsecret van OPEN Rotterdam heeft een bijzondere spin off opgeleverd die is vertoond bij De Wereld Draait Door. Van een bijzondere vondst tijdens het maken van de documentaire, unieke beelden uit de jaren ‘60 van New York, heeft maakster Pascale Korteweg een visual poem gemaakt.

Popsecret gaat over de Rotterdamse kunstenaar Woody van Amen. De inmiddels 85-jarige kunstenaar is nog volop actief en geïnspireerd. Korteweg volgt hem in zijn Rotterdamse leven en keert met hem terug naar de vormende periode in New York 1961. In de stad is veel van zijn hand terug te vinden, van Boijmans tot de mozaïek-ramen in Central Post.

Bekijk hier de documentaire:Speciaal voor de premiere van de documentaire op de RTM-dag van het IFFR 2020 maakte Kortweg een speels visueel gedicht met Van Amens 8mm-films uit New York en Rotterdam, live begeleid door Lukas Simonis (gitaar) en Nina Hitz (cello). Met deze visual poem opende tafelheer Hugo Borst deze week de bekende talkshow.

Bekijk hier de visual poem:
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services