Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Verveen (D66): “Rotterdammers moeten zelf kunnen beslissen over hun stad”

Verveen (D66): “Rotterdammers moeten zelf kunnen beslissen over hun stad”

Gepubliceerd: Woensdag 14 september 2016 17:56

Veel raadsleden zijn op jonge leeftijd al bezig geweest met politiek, maar niet Jos Verveen. “Sterker nog, ik heb ook niet de ambitie om wethouder te worden, of Den Haag in te gaan. Ik wil de Rotterdammers meer macht geven om initiatieven in de stad te realiseren. Als dat is gelukt, dan zal ik stoppen.”

Terwijl hij zijn passie bespreekt staan we voor Schaatsbaan Rotterdam, waar nu in zomer nog de hockeyvelden van Leonidas liggen. “Dit is zo’n mooi voorbeeld van hoe het moet. Door middel van een bescheiden subsidie is dit gerealiseerd. En nu houden ze zelf hun broek op, dit zou zoveel vaker moeten gebeuren.”

Deze mentaliteit heeft Verveen al van jongs af aan, die tijdens zijn studententijd terecht kwam in Rotterdam en ging wonen aan de Nieuwe Binnenweg: “Hier heb ik veel mooie tijden gehad, ondanks het ruwe karakter van de straat.”

Sterker nog, in zijn vrije tijd heeft Verveen in deze “ruwe straat” nog enige tijd als muzikant in verschillende uitgaansgelegenheden opgetreden waaronder in Rotown. “Uiteindelijk is dat niks geworden door persoonlijke omstandigheden, maar diep in m’n hart ben ik nog steeds een muzikant, en als ik de keuze zou hebben, dan zou ik de hele dag op m’n piano gaan spelen.”

Ondertussen woont Verveen al enige tijd in Delfshaven waar hij op verschillende locaties heeft gewoond. En dat is niet geheel zonder toeval: “Het is een soort gewenning, en ik hou gewoon van de diversiteit in Delfshaven. Een stad of straat komt niet verder als er acht economen wonen. Je hebt die mix nodig om vooruit te komen.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services