Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Verhalen van 14 mei

Verhalen van 14 mei

Gepubliceerd: Donderdag 12 mei 2016 16:59

14 mei 1940. De datum die voorgoed een litteken kerfde in het DNA van de stad waar wij nu, ruim 75 jaar later zo enorm trots op zijn. Drie kwart eeuw! Zelfs nu blijft deze beladen datum ons verrassen.

Zo stuitte de mensen van Stadsarchief Rotterdam op een doosje vol met wel heel bijzondere dia’s. Hierop is de verwoeste stad in kleur te zien. Dat is voor die tijd wel heel erg bijzonder. Rene Spork van het Stadsarchief laat ze aan ons zien.

Weten we eigenlijk wel waar die 15 miljoen ton puin die het bombardement achterliet naar toe is gegaan? De Schiekade en de Blaak zijn er bijvoorbeeld mee gedempt. Maar in de rest van het land wisten ze ook raad met het recyclen van ‘ons puin’.

Saricon is een bedrijf uit Sliedrecht dat hoopt ons Rotterdam een beetje veiliger te maken. Ze maken in opdracht van de gemeente Rotterdam een nieuwe ‘bomkaart’. Dit is een kaart waarop alle bominslagen gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn afgebeeld en dus ook de gebieden met mogelijk kans op blindgangers. Onontplofte bommen die nog in de bodem zitten.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services