Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Verbouwing Lijnbaanflat zorgt voor Kamervragen

Verbouwing Lijnbaanflat zorgt voor Kamervragen

Gepubliceerd: Zaterdag 09 maart 2019 11:36

Onlangs maakte OPEN Rotterdam een reportage over de overlast die de bewoners van de Lijnbaanflat ervaren door het groot onderhoud aan de woonflat aan de de Jan Evertsenplaats. Binnenkort zullen Kamervragen worden gesteld.

De onleefbare situatie voor de bewoners, heeft nu zelfs de aandacht getrokken van de landelijke politiek en media. Tweede Kamerlid Henk Nijboer (PVDA) kwam hoogstpersoonlijk poolshoogte nemen van de situatie en ging in gesprek met de bewoners. Tijdens het bezoek gaf hij aan dat hij Kamervragen zal stellen.

Ook een filmploeg van televisieprogramma Hart van Nederland was in de flat om een reportage te maken over de situatie.

Woningcorporatie Vestia is bezig met groot onderhoud aan de ruim 200 appartementen, maar de bewoners vinden het geen leefbare situatie meer omdat het in hun ogen om een renovatie gaat. Zo wordt bijvoorbeeld de sterk verouderde blokverwarmingsinstallatie vervangen, waardoor bewoners wekenlang geen verwarming of warm water hebben. Bewoners hebben van Vestia elektrische kachels te leen gekregen om hun woning te verwarmen tijdens de werkzaamheden en men kan douchen in de speciale ‘douchewoning’.

Bekijk hier de reportage die OPEN Rotterdam op 26 februari uitzond.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services