Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Veel kritiek op buitenlandse weeshuizen

Veel kritiek op buitenlandse weeshuizen

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 16:51

Westerlingen die in Afrikaanse weeshuizen vrijwilligerswerk doen, werden deze week op social media flink aangepakt. Zo zou het een manier zijn om flink wat westers geld binnen te harken. Daarnaast zou er in de huizen zelf sprake zijn van kindermisbruik, slechte omstandigheden en uitbuiting.

Het kritiek op de weeshuizen is heftiger geworden na een Facebookbericht van Charlotte Simons, die zich uitsprak over de verschillende weeshuizen waar zij is geweest in Sub-Sahara Afrika, “Het was er zo’n hell hole, dat de kinderen die bij dit project woonden vaak liever weg renden en weer verder op straat leefden”, aldus Charlotte Simons. Dat zorgde voor veel ophef en media aandacht.

Het is heel zonde dat mensen en instanties die wel helpen met de juiste beweegredenen daar de dupe van zijn.

Onze reporter Reilly ging naar Eileen O’Neill oprichter stichting Ladder om te vragen wat haar kijk is op deze situatie. Ook ging hij langs bij Roel Rijnsburger, o.a. vrijwilliger bij een weeshuis en dorpen in Ghana.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services