Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Vanaf 2020 betaald parkeren op Noordereiland

Vanaf 2020 betaald parkeren op Noordereiland

Gepubliceerd: Dinsdag 27 augustus 2019 10:41

De gemeenteraad heeft besloten dat er vanaf 1 januari 2020 betaald geparkeerd moet worden op het Noordereiland. Deze keuze is gemaakt, omdat de parkeerdruk al een lange tijd erg hoog ligt op het eiland. Bewoners vragen al een lange tijd om de juiste maatregelen.

De parkeerdruk op het Noordereiland is al een tijd een groot onderwerp bij de gemeenteraad. De druk wordt veroorzaakt door forenzen, stadsbezoekers en jongeren die vaak overlast veroorzaken. De laatste maanden was er veel aandacht voor de jongerenoverlast. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van lachgas en de patronen worden op straat gegooid, koppels hebben seks in hun auto’s en er wordt keiharde muziek gedraaid in de auto’s. Deze jongeren worden ook wel de ‘kadekapers’ genoemd. De bewoners zijn het zat.

Eerder werd al duidelijk dat het betaald parkeren zo snel mogelijk ingevoerd moest worden. De gemeenteraad zocht naar de juiste oplossing voor al het overlast en dit is het geworden. In aanloop naar de invoering van het betaald parkeren op het Noordereiland is het nu al drie maanden niet mogelijk om te parkeren op Maaskade tussen de Willemsbrug en de Ruyterstraat.

Woon jij op het Noordereiland? Wat vind jij van de beslissing?Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services