Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Van zaadje tot afvalverwerking: De weg van ons voedsel bij World Food Festival

Van zaadje tot afvalverwerking: De weg van ons voedsel bij World Food Festival

Gepubliceerd: Dinsdag 08 oktober 2019 14:18

Rotterdam staat helemaal in het teken van vers, gezond en duurzaam voedsel. Tijdens het World Food Festival op 11, 12 en 13 oktober volg je het hele pad dat ons eten aflegt; van oogst tot afvalverwerking.

In een straal van 30 kilometer rondom Rotterdam kun je alles vinden dat te maken heeft met verse en gezonde voeding. Het festival is tot stand gebracht om bewoners kennis te laten maken met alle aspecten rondom eten. Zo zijn er verschillende excursies die een blik achter de schermen geven. Ga bijvoorbeeld op zaterdag 12 oktober langs bij Schmidt Zeevis om te zien welke weg vis aflegt van vangst tot tafel. Of kijk zondag 13 oktober mee met Zero Foodwaste Rotterdam, die weggegooid eten sorteert en verwerkt tot nieuwe producten.

Het World Food Festival is een initiatief van de gemeente Rotterdam (Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met gemeenten Hoeksche Waard, Westland en Barendrecht, Rotterdam Circulair en Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank.

Meer informatie over het festival en de excursies vind je hier.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services