Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gina over coronavaccinaties: “We moeten er een feestje van maken”

Gina over coronavaccinaties: “We moeten er een feestje van maken”

Gepubliceerd: Dinsdag 12 januari 2021 14:13

In Rotterdam wordt sinds 8 januari gevaccineerd tegen corona. Eerst is het zorgpersoneel aan de beurt en dan worden naar verwachting alle Rotterdammers die dat willen gevaccineerd tegen het virus dat ons al bijna tien maanden het leven zuur maakt. Toch zijn er ook Rotterdammers die een vaccinatie niet zien zitten. Een grauwe vaccinatielocatie, met zwarte hekken en een soort kamp uitstraling helpt natuurlijk niet om bij die mensen de twijfels weg te nemen.

Dat vindt tenminste Gina Kranendonk. Gina is filmmaker, fotograaf en onze horticultureel verslaggever bij OPEN Rotterdam. Ze gaat vaak op vakantie naar Italië en constateerde bij terugkomst in Rotterdam dat onze coronatestlocaties en nu dus ook de vaccinatielocaties, grimmig en ongezellig zijn vergeleken met die Italië. In Italië zijn 1500 smaakvol vormgegeven vaccinatiepaviljoenen ontworpen door de Italiaanse architect Stefano Boeri, die door het hele land worden geplaatst. Ook is er daar een vrolijke vaccinatiecampagne opgezet om burgers te informeren en te enthousiasmeren. 

Willen we de twijfels wegnemen bij Rotterdammers over de coronavaccinatie, dan moeten we iets doen aan de beeldvorming van het vaccineren, is haar beredenering. Een beetje muziek en een gezellige sfeer dus? Of zoals Gina zelf zegt: “We moeten er een feestje van maken”.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services