Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Unfuck The World Day in Rotterdam: benefiet voor daklozen en vluchtelingen

Unfuck The World Day in Rotterdam: benefiet voor daklozen en vluchtelingen

Gepubliceerd: Maandag 16 september 2019 15:34

De jaarlijkse Unfuck The World Day in Rotterdam staat dit jaar in het teken van wind- en waterdichte jassen voor daklozen en vluchtelingen. UTW Day is een dag waarbij wereldwijd goede initiatieven worden georganiseerd.

Unfuck The World Day, afkomstig uit L.A., is een opvallende naam. De oprichtster van UTW Day, Maike Both, begon met het verkopen van t-shirts om geld in te zamelen voor het goede doel. Omdat ze iedereen hoorde zeggen “Fuck The World”, liet zij de tekst “Unfuck The World” op de shirts bedrukken. Deze hobby groeide uit tot een fulltime job met de Unfuck The World Day. Zo groot dat de band Prophets Of Rage het nummer "Unfuck The World" heeft gemaakt, dat gebaseerd is op deze organisatie.

Op deze dag worden mensen over de hele wereld gestimuleerd de medemens te helpen. Zo wordt er in Rotterdam in het restaurant Korean Food by Allegaartje jaarlijks een benefiet georganiseerd. Het doel is om geld in te zamelen voor het goede doel, die dag zijn er tal van artiesten en bands aanwezig.

Unfuck The World Day vindt op 21 september, tussen 13:00 en 0:00 uur, voor de 5e keer plaats in Rotterdam. Dit keer wordt er geld opgehaald voor de non-profit organisatie Sheltersuit Foundation. Zij maken Sheltersuits; een water- en winddichte jas die je kunt omtoveren tot slaapzak. Het is een speciaal gemaakt product voor mensen in nood en is dan ook gratis voor daklozen en vluchtelingen. De productie wordt onder andere gedaan door voormalige vluchtelingen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services