Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Uit eten in Blijdorp/Bergpolder? Alleen een broodje bal!

Vrijdag 31 juli 2015 17:29

Uit eten in Blijdorp/Bergpolder? Alleen een broodje bal!

Een snackbar, een donerzaak, een paar eetcafés en natuurlijk de afhaalchinees. De wijken Blijdorp en Bergpolder bieden best wat plekken om te eten, maar restaurantjes waar je uitgebreid kan dineren zijn er nauwelijks te vinden. Heeft de wijk daar dan geen behoefte aan?

Jarenlang waren de twee buurten, ingeklemd tussen het centrum en de ring, wat statige vergrijsde woonwijken. Samen met het feit dat het centrum om de hoek ligt, heeft dit er vermoedelijk toe geleid dat er hier amper een restaurant te vinden is. Sinds een jaar of tien vindt er een invasie van jongeren en gezinnen plaats. En daarmee ook de komst van restaurants?

Toko Toorop doet sinds drie maanden een poging om bijzonder eten voor te schotelen aan zijn medebewoners. Maar ook hier kun je alleen eten afhalen. Ze hebben namelijk geen restaurantvergunning. Het Vroesenpaviljoen lijkt de eerste onderneming in de wijk die de lans probeert te breken met bijzondere wisselende dagschotels. Zullen er meer volgen?

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services