Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Twintigers lijken ‘echte’ leven uit te stellen

Twintigers lijken ‘echte’ leven uit te stellen

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 17:30

Het twintigersdilemma is in opkomst! Steeds meer twintigers lijken niet te weten wat ze willen en hebben steeds later zekerheid. Voor sommigen dreigt zelfs een Quarterlifecrisis… Wij vroegen Rotterdammers tijdens de OPEN Vraag waar zij denken dat dit door komt en hoe zij dit twintigersdilemma ervaren.

Twintigers bereiken steeds later de belangrijke mijlpalen in het leven volgens het Centraal Bureau van Statistiek. Zo blijven ze steeds langer thuis wonen, studeren ze langer door en hebben ze later een vaste baan. Ook wordt er langer gewacht met het krijgen van kinderen en het kopen van een huis. Daardoor komt ook de vraag op of twintigers tegenwoordig later volwassen worden.

OPEN Rotterdam ging de straat op en vroeg Rotterdam bij metrostation Prins Alexander hoe zij denken dat dit komt. “Ik denk dat jongeren nu juist langer studeren, zodat ze daarna meer zekerheid hebben”, reageert iemand. Keuzestress wordt ook genoemd als belangrijke factor.

Bekijk hieronder de reacties!Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services