Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Tweede Gouden Plastic Whale maakt Rotterdamse wateren plasticvrij

Tweede Gouden Plastic Whale maakt Rotterdamse wateren plasticvrij

Gepubliceerd: Dinsdag 09 oktober 2018 21:48

De tweede Gouden Plastic Whale is vanochtend officieel in gebruik genomen. De Whale is volledig van Rotterdams plastic afval gemaakt en dient nu als middel om nog meer plastic uit het water te vissen.

Om de Plastic Whale te kunnen maken, zijn de afgelopen weken een hoop stadsjutters de hort op gegaan om afval te verzamelen. Dit is vervolgens in afvalbakken door de stad heen verzameld. De campagne wordt mede begeleid door de gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat, Het Havenbedrijf Rotterdam en Plastic Whale. Volgens Plastic Whale is afval goud waard en kan afval gebruikt worden voor verschillende doeleindes.

Deze Plastic Whale is de tweede in Rotterdam. Schoolkinderen kunnen nu vaker meevaren om te leren over het Rotterdamse zwerfafval in de haven en rivier.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services