Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Theater of the Now: Wat is mannelijkheid?

Theater of the Now: Wat is mannelijkheid?

Gepubliceerd: Vrijdag 17 januari 2020 13:12

Voor de reeks Theater of the Now in Maaspodium maakt OPEN Rotterdam in aanloop naar de voorstellingen verschillende portretten. Aflevering 2 in deze serie gaat over de voorstelling 'Waarom Mannen Slaan', waarin het publiek getuige is van een gevecht tussen een man en een vrouw. "Ze vertragen de tijd, proberen de herinneringen te ontleden. Stap voor stap reconstrueren ze het geweld en leggen ze de onderliggende structuren bloot."

Maker Jurrien van Rheenen probeert met deze voorstelling niet alleen te onderzoeken wat de rol van de dader is, maar ook hoe de samenleving geweld in stand houdt. “In de voorstelling kijken we naar hoe wij omgaan met mannelijkheid en hoe het komt dat zoveel van de agressoren mannen zijn.”

Na de voorstelling gaan de makers en de organisatie Emancipator in gesprek met het publiek. Wat zij het publiek mee naar huis wil geven is: “Spreek de instituten aan op mannelijkheid. Er is een stukje verantwoordelijkheid die iedere man moet nemen. Maak ruimte om over geweld te spreken.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services