Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Tentoonstelling: de eerste eeuwen van Holland

Tentoonstelling: de eerste eeuwen van Holland

Gepubliceerd: Zaterdag 02 februari 2019 12:55

In de Centrale Bibliotheek kunnen Rotterdammers van 5 tot 28 februari de rondreizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ gratis bezoeken. Deze spraakmakende tentoonstelling laat zien hoe het graafschap Holland is ontstaan en is gegroeid tussen de jaren 1000 en 1500.

De tentoonstelling belicht verschillende onderwerpen, zoals religie, geweld en steden. Daarbij zijn de archeologische vondsten te bewonderen. Deze zijn onder meer afkomstig uit het Provinciaal Archeologisch Depot voor bodemvondsten.

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling zijn er in het Bibliotheektheater twee animatiefilms te zien op dinsdag 5 februari, aanvang 16.00 uur. Aanmelden is verplicht via boor@rotterdam.nl. De films nemen de bezoeker mee naar het verre verleden van Rotterdam. Hoe zag het er hier 1000 jaar geleden uit en wie woonden er? Met de tweede animatiefilm wandel je door Rotterdam in het jaar 1433. De film kwam tot stand in samenwerking tussen leerlingen van het Grafisch Lyceum, het Stadsarchief en Archeologie Rotterdam. De films worden ingeleid door de stadsarcheoloog Arnold Carmiggelt. Na de films wordt de tentoonstelling in de hal van de bibliotheek geopend.

De tentoonstelling is gemaakt door TGV teksten en presentatie met behulp van de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland en is te zien in Rotterdam dankzij de afdeling Archeologie van de gemeente Rotterdam. De tentoonstelling trekt langs verschillende steden in Noord- en Zuid-Holland.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services