Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Talenttraject Winterschool van start bij FunX en OPEN Rotterdam

Talenttraject Winterschool van start bij FunX en OPEN Rotterdam

Gepubliceerd: Donderdag 19 november 2015 10:48

Rotterdamse mediatalenten gaan aan de slag met radio en televisie tijdens een intensief opleidingstraject. Komende vrijdag 20 november start in navolging van de summerschool van afgelopen zomer, een groep jong talent bij de Winterschool van OPEN Rotterdam en FunX.

De jongeren werken in teamverband aan een TV productie en een radio uitzending. Ter afsluiting van het opleidingstraject worden de radio- en tv producties uitgezonden bij FunX en OPEN Rotterdam en zijn terug te vinden op de websites en social mediakanalen. Het verloop van de Winterschool is te volgen bij de beide omroepen via blogs en vlogs.

In het kader van de decembermaand maken de cursisten tijdens de Winterschool een kerstuitzending voor alle gelovigen en niet-gelovigen, waarbij de jeugd centraal staat. De jongeren bedenken zelf een onderwerp en pitchen hun eigen idee kort aan de redactietafel zoals het werkt in een mediateam. Bovendien worden de jongeren geschoold in het promoten van hun producties via internet en sociale media. De afsluiting van het opleidingstraject vindt -net als de eerdere twee edities- plaats bij FunX in een uitzending van Jouw Stad Rotterdam. De jonge radio-en tv-makers worden live geïnterviewd en krijgen hun diploma uitgereikt.

Kijk mee op openrotterdam.nl/mediaschool en www.funx.nl/rotterdam

Reacties van de cursisten van Summerschool 2015:
Ik vond het vet cool! Ik leer sneller in de praktijk dan met theorie. - Gerenska
Het was spannend maar ook erg leerzaam. Goede en nuttige tips waren het ook. - Charlie
De cursus is erg breed. Het praktijk gedeelte is mij goed bevallen. Hier leer ik veel van. - Laila
Gelijk in het diepe gegooid worden was heel leerzaam. Vooral door jullie begeleiding. – Erik
Ik vond het ook deze week weer een uitdaging. Het lezen van de autocue was even wennen, maar ontzettend leuk om te doen. Ik kijk uit naar de volgende lessen! - Rachael

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services