Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

't Klooster in het Oude Noorden in teken van wetenschap

Woensdag 18 mei 2016 17:17

't Klooster in het Oude Noorden in teken van wetenschap

Wetenschap en techniek naar de kinderen van het Oude Noorden brengen. Dat is het doel van het event ‘Iedereen Einstein’ dat in ‘t Klooster gehouden wordt. 

Kinderen kunnen plastic van aardappelen maken, kennis maken met een boswachter en zelf rookmachines maken. Organisator Caty Palmen vond dat er in de wijk te weinig op het gebied van wetenschap en techniek was voor kinderen om te ontdekken. Daarom besloot ze dit festival in het Oude Noorden te organiseren. ‘We hopen met dit festival de wereld van wetenschap en techniek dichterbij kinderen te brengen en hopelijk wordt de stap om deze wereld te ontdekken kleiner.’

Op het programma staan onder andere een kennismaking met een boswachter waar de kinderen uilenballen gingen ontleden. Een proefjeslab waarbij luchtdruk werd gevisualiseerd door middel van rook. En een cursus plastic maken van aardappelzetmeel.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services