Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Studentenkamers in Rotterdam: ‘Wachttijden zijn veel korter’

Studentenkamers in Rotterdam: ‘Wachttijden zijn veel korter’

Gepubliceerd: Dinsdag 23 februari 2021 16:01

Dit jaar is het iets makkelijker voor studenten om aan een kamer te komen in Rotterdam. Door de coronacrisis volgen veel internationale studenten online de les. “Ik merk dat er veel lege kamers zijn. De meesten om mij heen gaan weg of komen nooit aan”, vertelt student Pelin Yunusoglu, die woont in het Xior studentenhuis op de Erasmus Campus.

“Er is een leegloop van internationale studenten, die zijn met de eerste lockdown allemaal naar huis gegaan”, vertelt een medewerker van SSH Rotterdam. “En die hebben we eigenlijk niet meer teruggezien. De tweede lockdown lijkt niet voor een nog grotere leegloop te hebben gezorgd, maar er zijn wel meer kamers beschikbaar dan voor de coronacrisis. Studenten kiezen ervoor om met ouders te zijn tijdens de lockdown en niet alleen in een kamer”, zegt de medewerker.

“Toen ik in het studentencomplex aankwam in augustus was het best leeg”, zegt student Pelin Yunusoglu. “Ik hoorde van andere studenten dat de rest nog niet wisten of ze überhaupt wilden komen.” Volgens haar krijg je nu binnen twee maanden een kamer. “Voor Rotterdam is dat best snel. Voorheen was er een wachtlijst van wel acht maanden.”

De medewerker van de Erasmus Campus verwacht wel dat de vraag naar kamers binnenkort weer toeneemt. “In april gaan we open, we denken dat studenten zeker door het vaccineren live lessen kunnen volgen. Je merkt dat het nu stil ligt, maar iedereen is nu een beetje aan het afwachten.” Ook in andere studentensteden loopt de wachttijd voor een studentenkamer terug door de coronacrisis melden kameraanbieders als Kamernet. 

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services