Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Studenten komen op voor Marokkaanse Rotterdammers

Studenten komen op voor Marokkaanse Rotterdammers

Gepubliceerd: Donderdag 30 november 2017 13:43

Een groep studenten van de Erasmus Universiteit is de campagne MoRoc gestart. Hiermee willen zij actie ondernemen tegen de online hate speech en discriminatie tegen Marokkaanse Rotterdammers.

Na kort onderzoek van onze reporters Yamna en Marwan blijkt dat zoektermen op Google, met daarin het woord ‘Marokkaan’, vooral resultaten met een negatieve connotatie opleveren. Één van de betrokken studenten, Annemarie Scheepers, vindt het niet kunnen. “Ik denk dat elke bevolkingsgroep zowel goede als slechte mensen heeft."

Een van de andere betrokken studenten legt uit dat hij, als internationale student, begrijpt dat je makkelijk in een sociaal isolement kunt belanden als nieuwkomer of als je tot een ethnische minderheid behoort. Hij vindt het daarom belangrijk om voor Marokkaanse Rotterdammers op te komen.

De studenten staan in één van de gebouwen van de EUR met grote borden, waarop mensen een positieve boodschap kunnen schrijven. Ook steken zij Marokkaanse Rotterdammers een hart onder de riem, door foto’s te maken van medestudenten met de boodschap #WeRidetheSameBike.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services