Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Studenten InHolland belichten de 'Parels' van Rotterdamse wijken

Studenten InHolland belichten de 'Parels' van Rotterdamse wijken

Gepubliceerd: Maandag 01 april 2019 16:48

Studenten van de Hogeschool InHolland hebben onder de naam Bloom Productions een serie reportages gemaakt voor OPEN Rotterdam. Binnen hun format 'De Parels van Rotterdam' volgens zij in elke aflevering een sleutelfiguur uit een wijk in Rotterdam.

Deze personen vond Bloom Productions zelf door zelf de straat op te gaan en met hulp van andere Rotterdammers bij wijkcentra, de kinderboerderij en een korfbalvereniging. De vijf afleveringen zijn de komende weken te zien in het dagelijks nieuwsprogramma 010nu.

Aflevering 3 - Rik verrijkt Prinsenland met de mooiste lokale verhalen

Antropoloog, theoloog en psycholoog Rik Roelfzema schrijft de mooiste artikelen voor de Prinsenland krant, om op deze manier iets te betekenen voor deze wijk.

Hoe komen de artikelen in de Prinsenland krant tot stand? Wij liepen een dag mee met auteur Rik, om te kijken waar hij de inspiratie voor zijn artikelen vandaan haalt. Prachtige, vooroorlogse gebouwen die zomaar gesloopt worden? Rik is in de pen geklommen om hier een stokje voor te steken.
Aflevering 2 - De Jeu de boules droom van Enrico in Hoogvliet
In Hoogvliet wordt in het najaar op de korfbal/jeu de boules vereniging Nikantes een overdekte jeu de boules baan gebouwd. Tenminste dat is de bedoeling. We volgen Enrico Stout die meer over het project en de wijk vertelt.Aflevering 1 - Bea is de parel van Oosterflank
In de eerste aflevering volgen we Bea van Raemdonck. Zij werkt al 20 jaar als vertrouwenspersoon in haar wijk Oosterflank. Zo helpt ze mensen die te maken hebben met armoede en huiselijk geweld.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services