Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Studenten en verstandelijk beperkte jongeren komen samen op spelletjesmiddag

Studenten en verstandelijk beperkte jongeren komen samen op spelletjesmiddag

Gepubliceerd: Vrijdag 15 februari 2019 17:37

Studentenvereniging Laurentius heeft een stichting, Voormekaar, die verschillende activiteiten organiseert voor mensen in de samenleving. Eén daarvan is de spelletjesdag met Stichting Bont.

“Vandaag hebben we de Bont XL dag. Dat is een grote spelmiddag die we voor de kinderen hebben georganiseerd. We hebben een springkussen, een karaoke machine en gaan limo pong spelen”, vertelt Valérie van den Hout van studentenvereniging Laurentius.

“We zijn natuurlijk gewend om bier pong te spelen, maar dat gaan we niet doen met de kindjes. Hier staan flessen limonade”, vervolgt ze. Limo pong, de alcoholvrije variant dus.

Het zint de kinderen voor de volle honderd procent. “We komen hier gewoon om te feesten met z’n allen”, zegt er één. “Ik vind het heel leuk”, zegt een ander. Dat de verstandelijk beperkte kinderen het hartstikke leuk vinden, ziet ook begeleider Janneke van Oers van Stichting Bont. “Vaak zijn de jongeren even oud als de studenten zelf. Dus het is heel leuk dat die werelden dan toch op elkaar kunnen aansluiten.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services