Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Straatkunstenaar Bart versiert het Noordereiland dat 150 jaar bestaat

Straatkunstenaar Bart versiert het Noordereiland dat 150 jaar bestaat

Gepubliceerd: Woensdag 21 oktober 2020 17:05

Het Noordereiland bestaat 150 jaar en om dat te vieren, fleurt kunstenaar Bart Lodewijks het eiland op met zijn krijttekeningen. Het werk van de kunstenaar is niet alleen te zien op muren, maar ook op een schip van een bewoner. Schipper Bert woont aan het eiland en gaf toestemming om zijn boot als pallet te gebruiken. 

Als kunstenaar maakte Bart al over de hele wereld krijttekeningen. Tijdens zijn werk spreekt hij met buurtbewoners om zo inspiratie op te doen voor zijn kunstwerken. “Ik was bezig met een kunstwerk en dan vraag ik aan een voorbijgangster wat mijn volgende stap kan worden. Dat neem ik dan weer mee, dus zo blijf ik elke keer geïnspireerd”, legt Bart uit.

Hij kwam aan de klus om het Noordereiland op te fleuren via Marleen van Wijngaarden, die werkzaam is bij een galerie in de buurt. “Hij maakte al veel kunst het eiland dus ik vond het een goede match”, zegt ze.

Wie de werken wil zien, moet niet te lang wachten. “Want als het regent, veegt het weg”, zegt Bart. “Daarom vinden mensen het ook bijna altijd goed als ik op hun muren te werk ga, want het zit er niet permanent.”


Foto's van Murals inc.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services