Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Stichting Breinpuzzel een oase van rust in Pendrecht

Stichting Breinpuzzel een oase van rust in Pendrecht

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 17:11

Een oase van rust te midden in de wijk Pendrecht; dat is Stichting Breinpuzzel. Jannette Kalkman, Esther Gravesteijn en hun vrijwilligers zich dagelijks in voor kleinschalige, individuele dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Zowel Jannette als Esther hebben een carrière achter de rug in de revalidatie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Tijdens die periode hebben Esther en Jannette elkaar dan ook leren kennen. Niet aangeboren hersenletsel kan het gevolg zijn van ziekte of ongeluk en is daarom ook duidelijke breuk in de levenslijn van een persoon. “Wij merkten in ons werk dat mensen na de revalidatie echt in het spreekwoordelijke gat vielen en niet echt ergens terecht konden. Vaak werden zij geplaatst bij andere doelgroepen en dat is gewoon niet hetzelfde”, aldus Jannette.

Om precies deze reden zijn zij Stichting Breinpuzzel gestart. In het oude huis van de huisarts van Pendrecht bieden zij nu kleinschalige, geïndividualiseerde dagbesteding voor mensen met deze aandoeningen. Esther: “We doen activiteiten die zijn gericht op het trainen van de hersenen. We zien mensen ook echt verbeteren: dat maakt dit werk zo bijzonder.”

Beide dames zijn tevreden met wat ze nu kunnen bieden, maar werken natuurlijk ook aan een uitbreiding. Zo is er binnenkort een sportschool te vinden in de Breinpuzzel. Ook het aantal dagen van dagbesteding zouden ze graag zien vermenigvuldigen, maar daar zijn meer vrijwilligers voor nodig.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services