Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
STEM UIT DE WIJK: Mensen beschermen Essalam Moskee tijdens middaggebed

STEM UIT DE WIJK: Mensen beschermen Essalam Moskee tijdens middaggebed

Gepubliceerd: Zaterdag 04 februari 2017 11:57

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen maken we de serie ‘Stem uit de Wijk’. We onderzoeken daarin wat de Rotterdamse kiezers belangrijk vinden. Verslaggever Roelof ging langs bij de Essalam Moskee waar allerlei mensen hand in hand een schild vormden om het gebouw tijdens het middaggebed te beschermen.

“Ik ben atheist. Ik heb vrij weinig met religie, maar ik vind het heel fijn dat we een samenleving hebben waar iedereen mag geloven wat hij/zij wil”, legt een van de aanwezigen uit. Hand in hand vormen de mensen een schild om de Essalam Moskee te beschermen. “Ik stem al heel lang GroenLinks. Niet eens zo zeer omdat ze die solidariteit tussen geloven ondersteunen, maar ook omdat ze een groene visie hebben. Los daarvan doe ik dit ook vanuit mijn eigen geloofsachtergrond als doopsgezinde”, verteld een andere aanwezige. Het werd warm onthaald door de moskeegangers. Na afloop van het gebed werden er flink wat handen geschud.
Geef je stem, laat je horen!
Stelling: Iedereen mag geloven wat hij of zij wil. Wat vind jij?
Geef je stem, laat je horen met hashtag #Stemuit010.


 Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services