Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
STEM UIT DE WIJK - Theo Coskun: ‘Noord is booming’

STEM UIT DE WIJK - Theo Coskun: ‘Noord is booming’

Gepubliceerd: Vrijdag 10 februari 2017 17:22

Volgens oud-raadslid van de SP en huidig vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Noord, Theo Coskun, is Noord hip en happening. Hij noemt voorbeelden als de opgeknapte zaken onder de oude Hofpleinlijn en de nieuwbouw in de Bloklandstraat in het Oude Noorden.

‘Dit een straat waar alle culturen samenkomen’, zegt Coskun als hij over de Agniesestraat loopt. Ondertussen groet hij een ondernemer uit de buurt. Hij is helemaal in z’n element in de wijk. Voor het oude station Bergweg vertelt hij dat het hij blij is dat de pandjes in de boogjes opgeknapt worden en uitkijkt naar de groene looproute van station Hofplein naar de Gordelweg. ‘Noord is booming.’

Maar het woord booming staat ook synoniem voor gentrification. Oftewel lage inkomens de wijk uit en midden en hoge inkomens erin. Is dit een goede zaak voor de wijk? ‘Ik ben voor gemengde wijken, de menging is leuk. Maar het betekent niet automatisch dat als het gemiddelde inkomen uit de buurt omhoog gaat, dat de arme mensen het beter hebben.’Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services