Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
STEM UIT DE WIJK - Hoe denken verschillende partijen over arbeidsdiscriminatie?

STEM UIT DE WIJK - Hoe denken verschillende partijen over arbeidsdiscriminatie?

Gepubliceerd: Maandag 13 maart 2017 17:52

In de serie Stem uit de Wijk hebben we verschillende verhalen uit de wijk gehaald. De verkiezingen komen nu echt dichtbij en dus is het tijd om met de politici te kijken naar de reportages. In deze aflevering kijken we naar arbeidsdiscriminatie met VVD, Christenunie-SGP en NIDA.

“Er zijn bedrijven die gewoon liever een Mark aan nemen dan een Mohamed. Dan ga je jezelf afvragen, ligt dat eraan dat diegene een andere etnische achtergrond heeft of omdat die persoon je niet zint. Ik denk toch dat het het eerste is”, zei host Meryem Bouaicha van de bijeenkomst van Oppositie, de jongerentak van politieke partij DENK. “Ik zal niet ontkennen dat er bedrijven zijn die liever een Mark dan een Mohamed aannemen, maar volgens mij zijn er ook bedrijven die liever een Mohamed dan een Mark aannemen”, nuanceert Setkin Sies van Christenunie-SGP.

“Je talenten moeten voorop staan”, stelt Aydin Peksert van NIDARotterdam. “Ondanks dat, vandaar noemen we het ook arbeidsdiscriminatie, zien we dat sommige jongeren niet de erkenning krijgen voor hun talent. Het doorgroeien dat kan dan niet meer, dat stuit ergens. Dat heeft helemaal niets meer te maken met een gebrek aan talent, maar echt met je etniciteit. En dat moet stoppen.“ Peksert stelt daarom een quotum voor. Iets wat voor Antoinette Laan van VVD niet hoeft. “Quota zijn we al helemaal geen voorstander van. Als ik naar mezelf kijk als vrouw. Stel je voor je wordt verplicht dertig procent vrouw aan te nemen. Dan zal iedereen kijken als ik daar terecht kom: dat is die mevrouw die door het quotum hier is komen zitten.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services