Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
STEM UIT DE WIJK - Het onderbuikgevoel van de oudere generatie Noorderlingen

STEM UIT DE WIJK - Het onderbuikgevoel van de oudere generatie Noorderlingen

Gepubliceerd: Donderdag 09 maart 2017 10:33

Kitty is wereldberoemd in Noord. Niet alleen omdat ze geen blad voor de mond neemt, maar ook omdat ze evenementen in de wijk organiseert, vrijwilligerswerk doet en voor mensen klaarstaat. Toch merkt ze dat ze een bepaalde doelgroep in de wijk niet bereikt.

Het Oude Noorden is een wijk waar alles door elkaar woont: Turken, Marokkanen, yuppen en gezinnen. Maar volgens Kitty mengen die groepen helemaal niet. ‘We hadden vroeger een Hollandse bakker, slager en supermarkt. Dat is er niet meer. We hebben een Marokkaanse bakker en de groenteman was Turks.’ Maar is dat dan erg? ‘Het is niet erg maar het is te veel.’

Ze krijgt bijval van een oudere dame bij een bingo op het Zwaanshals. ‘Er komen steeds meer allochtonen bij. Je ziet dat het dan verpaupert. De Noordmolenstraat is helemaal een allochtonenstraat, daar zitten haast geen Nederlandse winkels meer.’ Desalniettemin blijft Kitty positief denken en evenementen organiseren. Wellicht ook af en toe een kopje thee bij de Marokkaanse buurvrouw drinken? ‘Af en toe dan’, zegt ze met een glimlach.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services