Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
STEM UIT DE WIJK - Helpt verhoging van de bijstand tegen armoede?

STEM UIT DE WIJK - Helpt verhoging van de bijstand tegen armoede?

Gepubliceerd: Donderdag 16 februari 2017 13:06

Stichting Rotterdamse Sociale Alliantie organiseerde afgelopen week in kenniscentrum Dona Daria een discussiebijeenkomst over het onderwerp: ‘Armoede en geluk’. Volgens organisator Hans Goosen is een oplossing voor armoede het verhogen van de bijstand.

Het doel van de bijeenkomst is dat de bezoekers dingen mee naar huis nemen om de armoede in 2020 Rotterdam uit te helpen. Volgens Goosen is dit op te lossen door het overschot van het Rijk van 2 miljard te besteden aan armoede.

Is armoede een groot probleem in de wijk? Volgens Goosen wel. Wijken als Noord en Crooswijk hebben relatief meer armoede dan andere wijken in Rotterdam. In heel Rotterdam is het 18 procent maar in die wijken kan het oplopen tot 30 procent.

Wat vind jij: Helpt verhoging van de bijstand tegen armoede? Laat je stem horen op onze social media kanalen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services