Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
STEM UIT DE WIJK - De zorg moet beter georganiseerd worden

STEM UIT DE WIJK - De zorg moet beter georganiseerd worden

Gepubliceerd: Woensdag 01 maart 2017 12:23

Het Geheugenpaleis is een plaats waar ouderen die vergeetachtig worden terecht kunnen. Daar kunnen ze hun geheugen trainen en eigenlijk ook gewoon gezellig samen zijn. De politieke voorkeur is er nogal flink verdeeld, maar over een ding zijn ze het roerend eens: de zorg moet beter geregeld worden.


“Het Geheugenpaleis is nodig omdat er veel is weggevallen in de zorg. Er zijn meer mensen die vereenzamen. En hier bezorgen we ze een leuke dag met aandacht voor geheugentraining en contacten”, licht Anja Visser toe. Zij is een onlangs gepensioneerde verpleegkundige die nu de ouderen begeleid in het Geheugenpaleis en kritisch op de huidige manier waarop de zorg is georganiseerd. “Mensen hebben nog nauwelijks huishoudelijke hulp”, noemt ze een voorbeeld.

Ook de ouderen zelf zijn er niet over te spreken hoe het er aan toe gaat. “Wij zijn de generatie die Nederland heeft opgebouwd. En die wordt nu helemaal afgebroken”, stelt een van de ouderen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services