Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
STEM UIT DE WIJK - Buurtsteunpunt helpt buurtbewoners in Beverwaard

STEM UIT DE WIJK - Buurtsteunpunt helpt buurtbewoners in Beverwaard

Gepubliceerd: Maandag 27 februari 2017 17:08

Buurtsteunpunt Beverwaard wil als woonkamer van de wijk fungeren en mensen met elkaar in contact brengen. Met taallessen en ondersteuning bij allerlei papierwerk proberen zij bewoners te helpen. Het Leger des Heils werkt samen met Stichting House of Hope om op die manier de wijk Beverwaard sociaal sterker te maken.

“We merken dat de drempel vrij laag is voor mensen om hier binnen te stappen. We horen ook dat mensen het hier gezellig vinden en daar zijn we heel blij mee”, vertelt Ellen Zwanepol. Zij is werkzaam vanuit het Leger des Heils bij het Buurtsteunpunt.

Er hangt een lekkere geur in het gebouw, want er wordt ondertussen ook al gekookt. Zo’n twee keer per week kunnen de bewoners er terecht voor een heerlijke maaltijd bereid door meerdere vrijwilligers. “Ik kook twee keer in de maand voor de bewoners uit de wijk. Elke dinsdag van zes tot acht”, vertelt één van de vrijwilligers enthousiast. In de huiskamer van De Focus, zo heet het gebouw van het Buurtsteunpunt, zijn veel mensen druk met formulieren. Weer in een andere ruimte worden taallessen gegeven in het Nederlands.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services