Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
STEM UIT DE WIJK - ‘Poltiek is oude lullentaal’

STEM UIT DE WIJK - ‘Poltiek is oude lullentaal’

Gepubliceerd: Dinsdag 07 februari 2017 19:38

Dejaneira Rustveld is bedenker van het project: Voici La Femme (VLF). Ze zet zich in voor meiden en jonge vrouwen met bagage, zodat zij vanuit eigen kracht een positie claimen in de samenleving. Dat doet ze door middel van coaching en groepsbijeenkomsten.

In wijkgebouw ’t Klooster in het Oude Noorden hangt een foto-expositie over het project. Maar wat zijn de wensen en politieke interesses van deze groep? Vrijwilliger Natasha legt uit: ‘Jongeren willen gehoord worden en belangrijk gevonden worden’. Dejaneira vult aan: ‘Over maatschappelijke thema’s zijn de jongeren wel alert en op de hoogte. Maar aan de andere kant weet ik niet of ze weten wat politiek precies inhoudt. Ze weten niet wat hun rechten zijn en hoe ze daar een beroep op moeten doen’.

Maar hoe kan de politiek deze groep bereiken? Natasha: ‘Door de taal van de jongeren te spreken. Het is een beetje oude lullentaal’.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services