Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Statushouders integreren met de fiets tijdens Ronde van Kralingen

Statushouders integreren met de fiets tijdens Ronde van Kralingen

Gepubliceerd: Dinsdag 09 juli 2019 11:41

Acht jongens die als statushouder in Nederland zijn deden zondag mee aan de Ronde van Kralingen. Bij BEAT Cycling Club zijn ze met een project gestart waarin zij geholpen worden om betere wielrenners te worden en op die manier ook tegelijkertijd beter te integreren met behulp van NLtraining.

“Sport is een heel goed hulpmiddel voor mensen om te integreren in Nederland. Je leert mensen kennen, je moet de taal spreken, je moet doelen stellen en je leert discipline aan. Deze jongens zijn Eritreeërs en in Eritrea is wielrennen volkssport nummer één. Dus dat is de sport bij uitstek om ze te inspireren”, stelt Herman ten Kate van BEAT Cycling Club.

Nahom Desale is sinds 2016 in Nederland en heeft veel gehad aan de wielersport tijdens zijn kennismaking met Nederland. “In deze ploegen zitten we toch ook met Nederlandse mensen. Dus dat heeft mij veel dingen geleerd”, stelt hij in goed verstaanbaar Nederlands. Daniel Abraham had niet de kans om mee te doen aan zo’n wielren en integratie traject. Hij kwam pak ‘m beet zestien jaar geleden al naar Nederland. Zelf heeft hij ook veel aan de wielersport gehad. “Ik merk dat mensen vooral aanlopen tegen angst. Bescheidenheid en van daaruit niets zeggen. En als ze hier tijdens deze wielerkoers voor zichzelf op moeten komen. Hun best doen. Dan gaan zij zich beter voelen en kunnen ze ook beter voor de dag komen in de maatschappij”, stelt hij.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services