Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Standbeelden Piet Hein en Pim Fortuyn in Rotterdam beklad

Standbeelden Piet Hein en Pim Fortuyn in Rotterdam beklad

Gepubliceerd: Vrijdag 12 juni 2020 11:17

De standbeelden van Piet Hein in Delfshaven en Pim Fortuyn in het centrum zijn in de nacht van donderdag op vrijdag beklad met verf. Ook de muren van het Witte de With Center for Contemporary Art zijn besmeurd. Actiegroep Helden van Nooit zegt verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen.

“Afgelopen nacht hebben wij, de activisten van het Helden van Nooit-kunstcollectief, dubieuze gedenktekens in Rotterdam bewerkt. Het gaat om het standbeeld van Piet Hein in Delfshaven, het beeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat en de gevel van het Witte de With Center for Contemporary Art in de Witte de Withstraat”, schrijft de actiegroep in een inmiddels verwijderd Facebookbericht. Het beeld van Fortuyn was vorige week ook al doelwit tijdens Black Lives Matter-protesten. Het standbeeld is vrijdagochtend schoongemaakt door gemeente Rotterdam.

Eerder deze week werd al oproepen om het beeld van Piet Hein te molesteren, nadat er over de hele wereld standbeelden van ‘omstreden’ personen omver getrokken zijn uit protest tegen racisme.

Volgens wetenschapsjournalist Simon Rozendaal is het onbegrijpelijk dat demonstraten het gemunt hebben op het beeld van Piet Hein. Op Twitter deelt hij de uitkomsten van het onderzoek dat hij de afgelopen jaren naar de zeevaarder deed.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services