Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Stadsfeest Orfeo & Majnun: een eclectisch festival in het hart van Rotterdam

Stadsfeest Orfeo & Majnun: een eclectisch festival in het hart van Rotterdam

Gepubliceerd: Dinsdag 16 april 2019 17:02

Op 18 mei barst er een groot feest los in de binnenstad van Rotterdam. Dan organiseert Operadagen Rotterdam het stadsfeest Orfeo & Majnun. Een festival voor en door Rotterdammers met onder andere spoken word-artiesten, dansers, beatboxers en operazangers die samen hun verhaal over liefde, verlies en verlangen tot leven brengen.

Orfeo & Majnun is een combinatie van twee liefdesverhalen. De Griekse tragedie over de geliefden Orpheus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun. Het festival vindt plaats tussen het Stationsplein, het Kruisplein en het Schouwburgplein.

In deze eerste aflevering van onze serie over het stadsfeest Orfeo & Majnun neemt creative director Rajiv Bhagwanbali ons mee naar een repetitie van een van de mini-performances. De bollywooddansers en Turkse dansers komen voor het eerst samen met en operazangeres.Deze video is gemaakt in opdracht van OPERADAGEN Rotterdam. Orfeo & Majnun is een internationaal samenwerkingsproject. Initiatiefnemer: De Munt (Brussel). Europese partners: Wiener Konzerthaus (Oostenrijk), Festival d’Aix-en-Provence (Frankrijk), European Capital of Culture Valletta 2018 (Malta), Krakow Festival Office (Polen), MSMFeira (Portugal) en Operadagen Rotterdam. Ondersteund door Creative Europe.

Met dank aan Isabelle Osenau, Spraakuhloos, Kleurrijke Dans en Desi Steps.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services