Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
SS Rotterdam viert 60-jarig jubileum van maidentrip

SS Rotterdam viert 60-jarig jubileum van maidentrip

Gepubliceerd: Dinsdag 03 september 2019 15:53

Het is vandaag precies 60 jaar geleden dat het SS Rotterdam haar maidentrip naar New York maakte. Hoe was het leven aan boord? Wij halen herinneringen op met de bemanningsleden van het eerste uur, Gerard en Niek.

Gepensioneerde Rotterdamse zeelui Gerard de Goede (77) en Niek Bos (82) zijn nog altijd te vinden op het SS Rotterdam. Gerard werkte in 1963 als receptionist aan boord. Tot op de dag van vandaag is de heer de Goede vaak op het schip, hij werkt er namelijk nog als rondleider en vertelt dan ook vol trots verhalen over zijn tijd aan boord. “Dit was het eerste schip dat gebouwd was voor zowel de passagiersvaart als voor de cruisevaart, een geheel nieuwe constructie”, aldus de voormalig receptionist.

In 1959 werkte Niek Bos als stoker in de machinekamer, dat betekent dat hij de allereerste reis van het SS Rotterdam heeft meegemaakt, vandaag 60 jaar geleden. Niek: “Ik kom elke dinsdag nog aan boord en dan krijg ik nog altijd kippenvel.”

Ben jij benieuwd naar de leuke herinneringen en verhalen van deze mannen, check de video hieronder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services