Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Sponsorloop voor behandeling zieke Nijs (7)

Sponsorloop voor behandeling zieke Nijs (7)

Gepubliceerd: Maandag 24 december 2018 12:25

De zevenjarige Nijs heeft sinds zijn ongeluk in 2017 last van Hemiplegische Migraine. Hierdoor kan hij onder andere niet praten. Zijn ouders zijn voor een behandeling in Amerika een crowdfundingsactie begonnen. De basisschool van zijn broer Sep doet een sponsorloop om geld in te zamelen.

Toen Nijs zes jaar was is hij van de trap gevallen. In eerste instantie leek het goed afgelopen te zijn, maar Nijs knapte niet op. Hij bleek een aanval van Hemiplegische Migraine te hebben.

Hemiplegische Migraine is een zeer zeldzame en ernstige vorm van migraine met halfzijdige verlammingen en epileptische insulten tot gevolg. Dit wordt veroorzaakt door een genmutatie en wordt vaak uitgelokt door een val of stoot tegen het hoofd.

Na een aantal maanden knapte hij met poliklinische revalidatie stapje voor stapje weer op. Hij kon weer lopen, skelteren, zwemmen en ging zelfs weer naar school. In april 2018 werd hij opnieuw getroffen door een zeer hevige aanval en de hele revalidatie startte opnieuw. Deze keer was de aanval aan de linkerkant van z’n hersenen, waardoor hij nu nog steeds niet kan praten.

Een aanvullende behandeling dat gericht is op herstel is in Nederland te beperkt, maar in Orlando is er wel een passende geneesmethode. Deze mogelijkheid willen de ouders met beiden handen aangrijpen. De grootste wens van grote broer Sep is dat Nijs op een dag wakker wordt en weer kan praten!

Denis en Annelien zijn de crowdfundingsactie “Geef Nijs weer een stem” gestart voor het intensieve behandelplan in Amerika. Tijdens deze behandeling wordt Nijs twee weken lang dagelijks, gedurende de hele dag, behandeld en gevolgd door specialisten. In de hoop op nieuwe verbindingen in de hersenen.

Speciaal voor deze crowdfundingsactie liepen de kinderen van de basisschool, waar grote broer Sep naartoe gaat, een sponsorloop om geld in te zamelen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services